356 tyhjää sivua

Vuodessa 2018 on 365 päivää, meillä kaikilla. Päiviä on saman verran meillä kaikilla ja päivässä on tunteja saman verran meillä kaikilla. Ja se, millainen vuodestamme tulee on kaikista eniten kiinni siitä, mitä priorisoimme tärkeäksi ja mitä vähemmän tärkeäksi. Priorisointi on kaiken a ja o, jos haluaa vaikuttaa siihen, millainen vuodesta tulee. Maailma on niin täynnä häiriötekijöitä ja asioita joita pitäisi tehdä ja myös ihmisiä joiden kanssa pitäisi viettää aikaa on paljon. Jos haluaa vaikuttaa siihen, mihin suuntaan oma elämä vuonna 2018 menee, on priorisoitava ne itselle tärkeimmät asiat ja pidettävä niistä kiinni. On opeteltava sanomaan ei asioille, jotka ei tuo hyvää oloa tai iloa ja jotka ei vie siihen suuntaan minne oikeasti haluaa mennä. 

Minä ajattelen, että vuosi on kuin tyhjä kirja jossa on 365 tyhjää sivua ja 12 tyhjää kappaletta. Ja SINÄ olet kirjailija. Sinulla on edessä x määrä lukuja (kuukaudet) ja x määrä sivuja (päivät). Joka ikinen päivä on uusi tyhjä sivu. Joka ikinen päivä on mahdollisuus kirjoittaa uusi tarina. Vuoden ensimmäisenä päivänä tyhjiä sivuja on 365 ja lukuja 12.  Missä päivässä nyt mennään sinun vuottasi 2018? Tee laskutoimitus. Miinusta se päivä milloin luet tätä luvusta 365 niin saat vastaukseksi kirjasi tyhjien sivujen määrän. Kun kirjoitan tätä, on päivä 9. Tarkoittaa siis sitä, että tätä vuotta on jäljellä vielä 356 päivää. Eli minulla on jäljellä 356 tyhjää sivua ja mennään kirjan luvussa 1. 

 

"You can do anything but not everything"

 

Millainen sinun kirjastasi tulee vuonna 2018? Mitä asioita kirjasi arvokkaat 12 lukua käsittelevät? Mikä on pääteema joka näkyy jokaisella sivulla? SINÄ päätät. Ja tärkein työkalusi on priorisointi.

Minun ehdotukseni priorisointiin on tämä:

  1. Kirjaa ylös asiat joita rakastat tehdä, asiat joiden tekeminen tuo sinulle iloa. 
  2. Kirjaa ylös asiat joista unelmoit ja joiden haluat tapahtuvan tai ainakin liikahtavan eteenpäin kohti tapahtumista vuonna 2018.
  3. Kirjaa ylös teema, jonka mukaan haluat vuoden 2018 elää. Se voi olla sana tai lause, joka kuvaa vuottasi 2018.
  4. Laita kaikki edelliset asiat kirjan ensimmäiselle sivulle.
  5. Katso ensimmäistä sivua aina ennen jokaista tyhjää sivua ennenkuin kirjoitat sen päivän tarinasi ja pidä huoli että vähintään yksi asia ensimmäisen kohdan listasta näkyy jokaisella tyhjällä sivulla ja  vähintään yksi asia joka vie sinua kohti toisen kohdan listaa näkyy jokaisella tyhjällä sivulla ja että teema kulkee myös mukana joka ikisellä sivulla. 
  6. Aina kun suunnittelet jotain päiviisi, tai kun mietit vastaatko kyllä tai ei, vertaa asiaa kirjasi alusta löytyviin listoihin. Opettele sanomaan ei asioille, jotka eivät tuo sinulle iloa tai jotka eivät vie sinua siihen suuntaan minne haluat mennä, tai jotka eivät sovi sinun vuotesi teemaan. Sitä kutsutaan priorisoinniksi, ja se on sinun hyvinvointisi kannalta todella tärkeä asia. 

 

"The key is not to prioritize what´s on your schedule, but schedule your priorities" 

 

Muista, että sinun tehtävä ei ole vastata koko maailman tarpeisiin myöntävästi. Tiedän, että on paljon asioita joita haluaisit tehdä, paljon juttuja missä haluaisit olla mukana, paljon ihmisiä, joille haluaisit olla läsnä ja paljon ihmisiä, joita haluaisit auttaa. Mutta et voi revetä jokaiseen suuntaan. Et voi kaataa tyhjästä kupista. Sinun ensisijainen tehtävä on pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi. Sitä kautta voit olla hyvä myös muille ja pitää huolta rakkaimmistasi. Sinä ansaitset energisen ja elinvoimaisen, iloisen vuoden täynnä asioita, jotka tuovat SINULLE iloa. Vain voimalla itse hyvin, voit olla oikeasti hyvä myös muille. Muista aina, itsensä ykköseksi laittaminen ja priorisointi EI ole itsekästä, päinvastoin. Mielestäni se, että et priorisoi etkä pidä huolta itsestäsi, poltat itsesi loppuun työn ja kiireen määrällä, et tee asioita jotka tuo sinulle iloa ja hyvää oloa, se on itsekästä. Koska silloin sinä voit huonosti, ja kun sinä voit huonosti, millainen ihminen olet silloin muille? Anna tää vuonna ITSELLESI ja rakkaillesi tärkein lahja ikinä, tee tästä SINUN vuosi. PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI JA PRIORISOI. 

 

Rakkaudella, 

 

 

PS. Olen tehnyt sinulle videoita tähän aiheeseen liittyen. Tässä muutama niistä: 

  1. Tärkeä uuden vuoden viestini sinulle
  2. Vinkkejä tavoitteiden saavuttamiseen
  3. Älä anna menneisyytesi määrittää sinua.

PPS. Olen tehnyt listan kysymyksistä, jotka esitän itselleni kerran vuodessa selventääkseni aina vuoden alussa mitä haluan ja mikä tuo minulle iloa, mikä on tulevan vuoden teemani ja mitä minun tulee priorisoida ja mille sanoa ei, eli siis juuri näitä asioita mitä tässä blogitekstissäni käsittelen. Kysymyksiä on 100. Tein kysymyksistäni ladattavan oppaan josta voisi olla apua myös sinulle, erityisesti jos priorisointi on sinulle vaikeaa. Katso lisää täältä.

 

 

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?