Joulun taika. Se on Sinussa.

"When you choose joy you feel good and when you feel good you do good and when you do good you remind others how joy feels like and it just might inspire them to do the same"

 

Joulu on rauhan, ilon ja rakkauden aikaa. Tämän lisäksi mielestäni joulussa on erityistä taikaa. Joulun taika on jokaisella meistä, jos vain otamme sen käyttöön. Joulun taika löytyy jokaisen meidän omasta sydämestä. Joulun taika piilee meissä jokaisessa itsessämme. On itsestämme kiinni, otammeko joulun taian käyttöömme. Joulun taika liittyy kykyymme tuntea kiitollisuutta ja kykyymme päättää asennoitumisemme asioihin. Nimittäin jouluna, niinkuin aina muutenkin, meillä on vapaus valita asennoitumisemme meille tapahtuviin asioihin ja kohtaamiimme ihmisiin.

Miten tämä asennoituminen sitten liittyy joulun taikaan? Asennoituminen luo ympärillesi tietyn energian jota muihin ihmisiin ja tilanteisiin heijastat. Oprah Winfreyn sanoin : "You are responsible for the energy you bring into this room".  Olemme aina itse vastuussa siitä energiasta jonka mukanamme tuomme paikkoihin ja tilanteisiin. Olemme vastuussa energiastamme, joulunakin. Ja mielestäni jouluna erityisesti. Päätä tänä jouluna antaa paras lahja lähimmäisillesi. Päätä tänä Jouluna olla se, joka luo rauhan, ilon, kiitollisuuden ja rakkauden tunnelman Jouluun. Päätä olla se, joka luo rauhan, ilon, rakkauden ja kiitollisuuden tunnelmaa kaikista eniten, riippumatta siitä mitä muut tekevät. Sen parempaa lahjaa et voi mielestäni muille ja itsellesi antaa. 

Valitse siis ilo ja kiitollisuus  ja pidä kiinni niistä tunteista ja päätä vahvistaa ja edustaa niitä, jokaisessa tilanteessa. Voi olla, että kaikki ei mene jouluna ihan niinkuin on suunniteltu. Voi olla, että maa ei ole aamulla valkoinen vaikka niin toivoit sitä. Voi olla, että joku tärkeä osa jouluateriaa palaa pohjaan vaikka kuinka olisit halunnut aterian olevan täydellinen. Mutta sillä ei ole mitään väliä kun on joulun taika. Muista nyt jouluna ja aina, se mitä tapahtuu, ei määritä joulun tunnelmaa, vaan se, miten asennoidumme siihen mitä tapahtuu. Asennoitumisemme on kiinni itsestämme, omasta päätöksestämme ja siitä, miten paljon kiitollisuutta tunnemme asioista ja ihmisistä elämässämme.

Annetaan kaikki paras lahja itsellemme ja muille ympärillämme tuomalla jouluun ilo ja kiitollisuus. Asennoidutaan ilosta käsin jouluun tuntien kiitollisuutta elämässämme olevista hyvistä asioista ja tärkeistä ihmisistä ja tuodaan ilo joulun jokaiseen hetkeen ja jokaiselle ihmiselle ympärillämme, jokaisessa tilanteessa. On olemassa sanonta: "Ole se muutos, mitä haluat nähdä maailmassa". Mielestäni tämä sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja nyt jouluna se voisi mennä jotenkin näin: "Ole itse se tunnelma mitä haluat joulussa olevan". Ja ehkä lisäisin siihen vielä: "Ole itse se tunnelma mitä haluat joulussa olevan, se on paras lahjasi itsellesi ja lähimmäisillesi". Älä siis odota haluamaasi tunnelmaa ulkopuolelta, älä odota iloa ulkopuolelta. Ole sinä se, joka ottaa käyttöön joulun taian ja luo ympärilleen kiitollisuuden ja ilon tunnelman.

Pieni idea: Istuessasi Joulupöydässä, haasta jokainen kertomaan vuorotellen kolme asiaa,  joista he ovat kaikista eniten kiitollisia elämässään juuri nyt. Tällä yksinkertaisella harjoituksella voit saada todella paljon kiitollisuuden ja rakkauden tunnetta aikaiseksi. Mieti sinä omat kiitollisuuden aiheesi jo etukäteen ja aloita sinä ensimmäisenä. Suosittelen! 

Ja vielä yksi juttu, oikeastaan se kaikista tärkein. Tiedän, että ajattelet muita ja annat ympärillesi hyvää ja rakkautta. Muistathan ajatella myös itseäsi ja antaa hyvää ja rakkautta itsellesi tänä jouluna. Ansaitset kaiken sen rakkauden mitä annat muille, ansaitset sen itsellesikin, moninkertaisena. Muistathan. Sinä olet arvokas. Sinä olet tärkein.

 

Rauhaa. Rakkautta. Iloa. Kiitollisuutta.

Sinulle tänä jouluna. Ja aina.

 

Rakkaudella,

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?