Koska kalenteri.

Oletko ikinä ollut tilanteessa, että sinusta tuntuu että aika ei riitä mihinkään? Tilanteessa, jossa sinusta tuntuu että teet kokoajan jotain mutta et etene mihinkään? Tilanteessa, jossa sinusta tuntuu, että sinä olet olemassa vain muita varten, et itseäsi?

Minä olen. Käytin kalenteria ennen väärin. Täytin sen asioilla, joita en ollut priorisoinut, ja täytin jokaisen aukon vastaamalla myönteisesti muiden tarpeille. Kalenterini oli täynnä asioita, joilla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa mihin suuntaan halusin elämässäni mennä ja mitä asioita haluan arvokkaiden päivieni aikana tehdä. Kalenterini oli täynnä asioita jotka olivat lähtöisin muiden tarpeista, ei itseni. 

Kalenteri alkoi siksi ahdistamaan minua ja ajattelin, että aikatauluttaminen ja kalenteri on yhtäkuin kiireinen ja stressaava elämä. Luovuin kalenterista. Halusin elää vapaana, hetkessä, ja siksi aloin kapinoida kalenteria vastaan. 

Mutta, ilman asioiden priorisointia ja kalenteria löysin itseni sanomasta joo entistä enemmän kaikelle ja elämästä elämääni ihan yhtä lailla muiden tahtotilojen ja visioiden mukaan. Todellinen syy sen takana etten elänyt hetkessä enkä tehnyt asioita jotka toivat minulle iloa tai jotka olisivat vieneet minua kohti unelmiani oli priorisoinnin puute. Olisin tarvinnut kalenterin, mutta sen lisäksi oikean tavan käyttää sitä. Sellaisen, että se olisi tuonut minulle kiireettömyyttä ja  vienyt minun unelmia eteenpäin ja mikä tärkeintä, edesauttanut oman näköistä elämää. 

Nykyään olen löytänyt minua helpottavan tavan käyttää kalenteria. Nykyään kalenteri on hyvä ystäväni. Nykyään suhtaudun kalenteriin ihan eri tavoin. Olen opetellut hyödyntämään kalenteria minulle sopivalla tavalla ja se on muuttanut elämääni paljon. Nykyään ajattelen ja koen, että kalenteri ja aikatauluttaminen on yhtäkuin vapaus ja kiireettömyys. Kalenterin käyttäminen aikaansaa minulle nykyään toteutuvia unelmia, vapautta ja sitä, että voin elää enemmän hetkessä. 

Minä uskon, että kalenteri ja priorisoiminen ovat äärimmäisen tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, mielenrauhan ja itselle merkityksellisen elämän saavuttamiseksi. Mutta kalenteria pitää osata käyttää oikein, itsensä ykköseksi laittaen.  

Nykyään priorisoin elämässäni asiat jotka tuovat minulle iloa nyt ja asiat joita haluan tavoitella, unelmani. Ennenkuin laitan asian kalenteriini, vertaan sitä listaani asioista, jotka tuovat minulle iloa ja asioista, jotka vievät minua eteenpäin kohti unelmiani.  Kaikki muu menee not to do listalleni. Ja sen lisäksi , että pystyn näin helposti päättämään vastaanko joo vai ei, on minulle myös selkeää onko minulla kyseiselle asialle aikaa nyt vai vasta tulevaisuudessa. Koska kalenteri. Olen sitä mieltä, että aikatauluttamalla ja priorisoimalla elämänsä oikein, aikaansaa vapautta ja aikaa itselleen ja rakastamilleen asioille ja ihmisille. Olen sitä mieltä, että kalenteri on SINUA varten, jotta SINÄ elät SINUN näköistä elämää.  

Miten kalenteri sitten oikein toimii niin?

Ensin on priorisoitava. On priorisoitava asiat, tekemiset ja ihmiset jotka tuo itselle iloa ja/tai vie itseä eteenpäin. Ne on ainoita asioita, joilla kalenteri mielestäni kannattaa täyttää. Ja en tarkoita sitä, että kaikki on ja  pitäisi olla yhtä iloa joka päivä, mutta tarkoitan sitä että joka ikinen päivä kalenterista tulisi löytyä priorisoituna niitäkin asioita. Ne asiat, jotka vievät sinua sinne minne haluat mennä eivät ole aina niitä jotka tuovat sinulle tässä hetkessä eniten iloa, mutta silti ne on tehtävä, päästäksesi tilanteeseen jossa voit tehdä ainoastaan asioita, jotka tuovat sinulle iloa. Ja jos et aikatauluta niitä, et pääse eteenpäin vaan löydät itsesi nopeasti toteuttamasta jonkun toisen tarpeita tai unelmia. Ja sitten vielä se, että matka unelmaasi on aina kaikista tärkein. Siksi on tärkeää, että teet sinulle iloa tuovia asioita joka ikinen päivä, ja priorisoit niille aikaa.  Ja tiedätkö, unelmien toteutumisen suurin salaisuus piilee siinä, että iloitset hetkistä matkan varrella.

Uskalla siis suunnitella elämääsi asioita jotka vievät sinua eteenpäin ja pidä niistä kiinni. Uskalla suunnitella elämääsi vapaailtoja ja vapaita viikonloppuja joilloin teet juuri sitä mitä sinä haluat ja uskalla suunnitella rauhallisia aamuja. Uskalla suunnitella kalenteriisi hyvinvointisi ylläpitämiseen liittyvät asiat ja pidä ne siellä, pidä niistä kiinni. Ja ne asiat mitä suunnittelet, pidä niistä kiinni. Priorisoi niille aikansa ja vastaa sen jälkeen vasta muun maailman tarpeisiin. Uskalla suunnitella kalenteriisi aikoja jolloin työstät intensiivisesti omaa unelmaasi, ja pidä siitä kiinni. Uskalla olla oman elämäsi taiteilija ja määritä sinä mitä arvokkaina elämäsi päivinä ja hetkinä teet. Aika on arvokkain voimavarasi, pidä siitä huolta ja kohtele sitä kunnioituksella. Muistan joskus kuulleeni mietteen joka jäi vahvasti kuvana mieleeni: "Aika on kuin hiekkaa. Kun laitat sen käsiisi, se valuu pikkuhiljaa sormien välistä, etkä koskaan saa valunutta hiekkaa takaisin".

  

Minkälainen on hyvä kalenteri?

Alan syksyllä jo odottamaan innoissani sitä, että seuraavan vuoden kalenterit tulevat myyntiin. Olen tarkka kalenterista siinä mielessä että sen pitää mielestäni olla visuaalisesti kaunis ja lisäksi inspiroiva ja kätevä.

Olen sitä mieltä, että kalenteri kertoo omistajastaan paljon. Kalenteriin katsomalla voi nähdä esimerkiksi sen miten tavoitteellinen henkilö on, miten oman näköistään elämää hän elää ja miten todennäköisesti hän tulee toteuttamaan omat unelmansa. Omassa työssäni tiimini kanssa, jos joku ei koe pääsevänsä eteenpäin haluamallaan tavalla, tai jos joku kokee olevansa liian kiireinen ja ahdistunut, on ensimmäinen ohjeeni tarkistaa kalenteri ja se, mitä sinne on priorisoinut. Aina on muistettava, että sinulle tärkeät ja iloa tuovat asiat on löydyttävä sieltä, vaikka kuinka haluaisit toteuttaa unelmasi ja päästä johonkin tavoitteeseesi. Ja nyt toistan itseäni, mutta tämä on vaan niin tärkeä oivallus jonka itse olen oppinut kantapään kautta: unelmien toteutumisen salaisuus piilee siinä, että iloitsee hetkistä matkan varrella. Ja hetkistä on vaikea iloita, jos ei priorisoi iloa tuovia asioita joka ikiseen päivään. Ja sitten seuraava asia jonka tarkistan on se, että kalenterista pitää löytyä joka ikinen päivä myös niitä eteenpäin vieviä asioita. 

Tämä aika vuodesta on ihanaa, koska voi alkaa suunnittelemaan ja etsimään ensi vuoden kalenteria. Olen aika tarkka siitä, miltä kalenterini näyttää visuaalisesti ja mitä se pitää sisällään. Minulla on monia eri kriteerejä, ja siksi kalenterin löytäminen ei ole  helppoa ja sen etsiminen pitää aloittaa ajoissa. Löysin juuri ennen Italiian lähtöä ensi vuoden kalenterini, se löytyy alla olevasta listasta.

Kalenterissani pitää täyttyä ainakin seuraavat kriteerit:

 • Visuaalisesti kaunis ulkonäkö
 • Viikot selkeästi viikko kerrallaan per aukeama
 • Mielellään aukeaman vasemmalla sivulla viikonpäivät ja oikealla sivulla tilaa muistiinpanoille per vko
 • Inspiroivia kuvia
 • Inspiroivia mietelauseita
 • Kalenterin aloitus mielellään jo edellisen vuoden joulukuussa
 • Lopussa tilaa muistiinpanoille
 • Kalenterissa oleva naru tms. jolla saa selkeästi merkattua missä mennään ja avatua kalenterin oikeasta kohtaa

 

Tässä minun lempi kalentereitani :

 • Frankie Press on australiassa, mutta he lähettävät kalenterin myös suomeen. 
 • Lorna Janen kalenteri on ollut aina yksi suosikeistani. Ja vaikka löysinkin jo kalenterin ensi vuodelle, voi olla että tilaan myös tämän.

 • Kikki myy upeita kalentereita pastellinsävyissä.

 • Rifle Paper Co on yksi suosikeistani kun tarvitsen uusia muistikirjoja tai kortteja. Viime vuonna myös kalenterini oli Rifle Paperin (kuvassa). Rifleä myy Helsingissä ainakin Paper Shop, joka on kantapaikkani lähes aina kun käyn Helsingissä.
 • Tässä minun valintani tälle vuodelle: Cozy Puplishing THE YEAR OF UNICORNS.  

 

DREAM PLANNER BY PEPPIINA

Minulla on myös yksi unelma. Se on itse suunnittelemani kalenteri. Lupaan myös toteuttaa sen. Jos minulla olisi oma kalenteri, tai siis kun minulla on, haluan siihen edellä mainittujen lisäksi ainakin:

 • Paikka kynälle
 • Jokaiselle kuukaudelle tavoitteet
 • Jokaiselle viikolle tavoitteet
 • Vuoden alkuun tavoitteet
 • Tärkeitä muistutuksia tärkeistä muistettavista asioista, kuten ystävänpäiväkorttien lähettämisestä, joulukorttien lähettämisestä mutta myös monista muista onnelliseen elämään liittyvistä asioista (lista on pitkä). Eikä siis silloin kun ne päivät on, vaan hyvissä ajoin ennen niitä!

 

Mikä sinulle on tärkeää kalenterissasi? Vastaa marraskuun loppuun mennessä kommentoimalla ja osallistut tämän aivan ihanan kalenterin arvontaan! (arvonta suoritettu 1.12, kalenterin uusi omistaja on Annika Killinen)

Muista, että elämä on tärkeä ja se on sinun. Uskalla asettaa rajoja, priorisoi sinulle tärkeät asiat ja pidä niistä kiinni. Arvosta arvokasta aikaasi. Sinä olet tärkein.

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?