Kuusi tärkeää vinkkiä unelmien toteutumiseen

Tänään on yritykseni 6 vuotis syntymäpäivä.Tai oikeastaan yrityksemme. Nykyään nimittäin PinkFitness on minun ja Petterin yhteinen osakeyhtiö. Yritys, missä molemmat olemme töissä ja mikä elättää perheemme. Yritys, joka mahdollistaa unelmiemme toteuttamisen. Sen kunniaksi haluan jakaa sinulle kuusi tärkeintä oppimaani asiaa näiden kuuden vuoden varrelta. Ensin kuitenkin vähän taustaa siitä mistä kaikki lähti liikkeelle.

Kuusi vuotta sitten tein päätöksen hypätä tuntemattomaan ja perustin PinkFitness Tmi:n. Ennen sitä olin ollut lentoemäntänä ja töissä liikunta-alalla. Molemmissa viihdyin aluksi, mutta sydämessäni oli aina palo toteuttamaan jotain omaa. Jotain sellaista, missä itse saisin päättää ja kehittää ja kehittyä. Missä voisin tehdä jotain merkityksellistä, oman arvomaailmani mukaisesti. En tiennyt mitä ja miten, mutta haaveilin silti.

Viimeisin työpaikkani liikunta-alalla päättyi työsuhteen loppumiseen ikävällä tavalla. Voin huonosti työssä, pyysin apua, jonka jälkeen minut poistettiin yrityksestä ja jäin tyhjän päälle. Jäin työttömäksi, ilman minkäänlaista tukea. Yritin pyytää yritykseltä apua, että he olisivat kirjoittaneet jonkinlaisen todistuksen siitä että he irtisanoivat minut, jolloin olisin saanut tukea, mutta en saanut sitä. Muistan, kuinka makasin kotona sohvalla ja itkin. En nähnyt valoa enkä suuntaa mihin mennä. Luottokorttilaskuni olivat tapissa laskujen maksusta enkä tiennyt miten pärjään. Menin työvoimatoimistoon pyytämään apua ja siellä sanottiin taikasanat: ”Jos opiskelet jotain joka valmistaa sinua johonkin ammattiin, alat saamaan tukea”. Se ohje oli pelastukseni. Ja sillä hetkellä tein päätöksen: opiskelen yrittäjän ammattitutkinnon. Se päätös muutti elämäni suunnan.

Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Kun muistelen yritykseni aloitusta, tulee hymy huulille ja välillä ihmettelen miten oikein tein sen. Muistan kuinka tulostin mainoslappusia ja kävin Eetu koirani kanssa liimailemassa niitä kaivarin rannan tolppiin ja kuinka jaoin niitä vastaantulijoille. Ja pienen tauon jälkeen kuinka teimme saman kierroksen samana päivää monta kertaa uudestaan koska kaivarin vihaiset mummot olivat repineet mainokset aina pois. Se tuntui pahalta muta en luovuttanut. Olin periksi antamaton ja toistin samaa päivästä toiseen kunnes sain kasaan ensimmäiset asiakkaani.  Ostin lainarahoilla laminointikoneen jotta itsetekemäni mainokset eivät kastuisi sateessa. Ostin lainarahoilla Eetulle PinkFitness huivin ja itselleni teetin PikFitness t -paidan. Ostin samoilla lainarahoilla pinkin jopon ja siihen tilasin vistaprintistä Pinkfitness tarran. Soitin poliisille ja kysyin luvan ja sen jälkeen roudasin isot lainarahoilla ostamani kaiuttimet pinkillä jopollani Koffin puistoon, laitoin musiikin ja mikrofonin päälle ja aloin ohjaamaan jumppaa keskellä kesäpäivää viettäviä ihmisiä kalja- ja siideripulloineen. Asiakkaita oli muutama, ja aina silloin tällöin joku kesäpäivänä muutaman oluen ottanut tuli pelleilemään joukkoon. Se tuntui pahalta, mutta en luovuttanut. Totta puhuen minulla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa, tiesin vaan että haluan menestyä innostamalla ihmisiä liikkumaan ja syömään terveellisesti.

Siitä on nyt kuusi vuotta aikaa kun aloitin. Paljon on tapahtunut. Matkan varrella on ollut monta vastoinkäymistä ja olen tehnyt monta virhettä mutta jokaisesta niistä olen oppinut jotain merkityksellistä. Tie tähän pisteeseen ei ole ollut helppo, mutta se on ollut paras matka mille olen koskaan lähtenyt. Matka, joka jatkuu edelleen. Matka, joka ei lopu koskaan. Maailma on täynnä mahdollisuuksia ja sydämeni on täynnä unelmia. Minä uskon, että tarkoituksemme on oppia, kasvaa ja kehittyä, iloiten samalla matkasta, myös sen mukanaan tuomista haasteista. Ja minä uskon, että yrittäjyys on siihen yksi parhaimmista vaihtoehdoista.

Olen oppinut paljon näiden kuuden vuoden aikana. Ja en malta odottaa mitä kaikkea tulenkaan vielä tulevaisuudessa oppimaan. Kuusivuotis syntymäpäivien kunniaksi haluan jakaa sinulle kuusi isointa oppiani näiden vuosien varrelta. Oli sinulla sitten haaveena oma yritys tai mikä tahansa isompi tai pienempi unelma, nämä neuvot sopivat sinulle, ihan jokaiseen tavoitteeseen minkä haluat elämässäsi saavuttaa.

 

1. USKALLA LUOPUA TOIMEENTULON TURVASTA JA OTA RISKEJÄ

 Älä jää kiinni toimeentulon turvaan ja muista että riskit ovat välttämättömiä. Ei ole olemassa sellaista kuin ”turvallinen” tie menestykseen. Menestyminen vaatii sitä, että uskallat luopua toimeentulon turvasta. Menestyminen vaatii sitä että uskallat ottaa riskejä. Kun perustin oman yritykseni, ei minulla ollut penniäkään rahaa. Otin naisyrittäjälainan, jonka avulla pystyin rakentamaan yritykselleni asiakaskunnan. Tottakai se oli riski, mitä jos en onnistuisikaan? Mutta MITÄ JOS ONNISTUN!!!! Ilman lainaa minulla ei ikinä olisi ollut mahdollisuutta kävellä kaivarissa liimailemassa mainoksia päivästä toiseen irti revittyjen tilalle, ilman lainaa minulla ei olisi ollut mahdollista järjestää puoli-ilmaisia jumppia puistossa herättääkseni kiinnostusta, ilman lainaa minulla ei ikinä olisi olut varaa pinkkiin jopoon, kauttimiin, mikrofoniin tai siihen että laminoin mainokseni! Ilman lainaa minulla ei olisi ikinä ollut mahdollista keskittyä siihen että yritykseni alkaa pyörimään, olisin joutunut olemaan töissä jollekin muulle saadakseni rahaa. Älä mieti mitä jos et onnistu, vaan mieti ennemmin mitä jos onnistut!! Kummassakin tapauksessa olet oikeassa. Et voi onnistua ilman riskejä. On uskallettava luopua jostain saadakseen tilalle vielä parempaa. Toimeentulon turva on yksi isoimmista asioista joka estää unelmien toteutumisen. On tärkeämpiä asioita kuin raha. Raha ei tuo onnea. Et voi pitää kiinni vanhasta ja saada samalla uutta. Mistä olet valmis luopumaan muuttaaksesi elämäsi?

 

 2. TEE ASIOITA JOTKA PELOTTAA

Jos yrität toteuttaa unelmasi pysyen mukavuusaluellasi, on oikeastaan ihan sama vaikka luovuttaisit. Mikään kasvu ja menestyminen ei tapahdu siellä. Sinun on ymmärrettävä, että juuri ne asiat jotka pelottaa on ne jotka vie sinua eteenpäin.

 

3. ÄLÄ KUUNTELE EPÄILIJÖITÄ JA YMPÄRÖI ITSESI NIILLÄ JOTKA USKOO SINUUN

On kahdenlaisia epäilijöitä ja kumpaakaan sinun ei tule kuunnella. Ensimmäinen epäilijätyyppi on ihmiset jotka rakastavat sinua ja haluavat suojella sinua ja siksi eivät halua sinun ottavan riskejä. He eivät tee epäilyä pahalla, vaan he tekevät sen rakkaudesta. ÄLÄ KUUNTELE HEITÄ, mutta ymmärrä heitä. Toinen epäilijätyyppi on ihmiset jotka ovat itse pelkureita. Pelkureita, jotka eivät itse uskalla toteuttaa omia unelmiaan joten he eivät halua tietoisesti tai tiedostamattaan muidenkaan onnistuvan. Kun sinä onnistut, on se esimerkki heille että se olisi mahdollista heillekin jos he uskaltaisivat olla rohkeita. Siksi he eivät halua onnistumista sinullekaan ja yrittävät saada sinut luovuttamaan. ÄLÄ KUUNTELE HEITÄ. Mutta sen sijaan että olisit heille vihainen, päätä todistaa heidät vääräksi. Pyri löytämään itsesi ympärille ihmisiä, jotka uskovat sinuun ja unelmiisi. Ihmisiä, jotka innostavat ja kannustavat sinua. Vietä heidän kanssa aikaa mahdollisimman paljon. Lopeta ajan viettäminen epäilijätyyppi kakkosten kanssa kokonaan tai vähennä se minimiin.

 

4. OPI KUNNIOITTAMAAN VASTOINKÄYMISIÄ

Vastoinkäymisiä tulee. Tulet tekemään virheitä. Sinua tullaan arvostelemaan. Paskaa tulee tapahtumaan. Selän takanasi tullaan puhumaan. Luottamuksesi tullaan pettämään. Mitä pidemmälle menet, sen enemmän ja monipuolisemmin edellä mainittuja tapahtuu. Salaisuus menestymiseen on se, että ymmärrät kaiken tapahtuvan tarkoituksella. Jokainen ihminen ja tapahtuma tulee opettamaan sinulle jotain tärkeää, jota ilman et pääsisi eteenpäin, seuraavalle levelille menestyksessäsi. Joten sen sijaan että katkeroituisit, sukella vastoinkäymiseen ja ota siitä kaikki oppi irti. Ja kun olet oppinut siitä, päästä siitä irti ja ota mukaasi ainoastaan se oppi.

 

5. OLE OMA ITSESI, ÄLÄ YRITÄ MIELLYTTÄÄ KAIKKIA

Ainoastaan olemalla oma itsesi voit olla onnellinen. Mikään menestys ei ole sen arvoinen, että menetät itsesi. Kun olet oma itsesi, vedät puoleesi ihmisiä ja tilanteita jotka ovat sinunlaisiasi. Kaikkia ihmisiä ja tilanteita ei ole tarkoitettu sinun matkasi varrelle, mutta ne tulevat, jos yrität esittää jotain muuta kuin olet tai jos yrität väkisin miellyttää kaikkia. Uskalla olla SINÄ, vasta silloin oikeat ihmiset tulevat ympärillesi. Ja ymmärrä että on mahdotonta miellyttää kaikkia! Jos yrität olla kaikille mieliksi, on yksi ihminen jolle et koskaan ole mieliksi, ja se on SINÄ ITSE.

 

6. TEE TÖITÄ...OIKEASTI.

Kun koputat unelmasi ovelle, avaamaan tulee TYÖ. Mikä ikinä tavoitteesi onkaan, se vaatii paljon työtä. Se vaatii sitä, että priorisoit asioita elämässäsi ja oikeasti teet niitä jotka vievät sinua eteenpäin. Suomalainen katsoo keskimäärin 4 tuntia televisiota tai selaa sosiaalista mediaa päivässä. Mitä sinä teet? Kun haluat saavuttaa tavoitteesi, sinä teet töitä sen eteen. Priorisoi unelmasi. Priorisoi se mitä haluat oikeasti sen eteen mitä haluat ”tänään” tai mikä tuntuisi kivalta ”tänään”.  Ota askelia unelmaasi kohti joka ikinen päivä. Vaikka välillä tuntuisi siltä, että homma ei etene, luota prosessiin. Vaikka tuntuisi siltä että haluat luovuttaa, ÄLÄ LUOVUTA. Jos tavoitteesi on jotain mitä oikeasti haluat, ÄLÄ LUOVUTA. Luota siihen, että kun teet töitä, etkä luovuta, pääset tavoitteeseesi. Ja kun tulee tilanne jolloin kaikki seinät kaatuu päälle, tuntuu että ”miksi minulle käy näin” ja on todella vaikeaa ymmärtää että olisi joku muu vaihtoehto kuin luovuttaminen, ÄLÄ MENE SIIHEN LANKAAN!! Ymmärrä että JOKAINEN menestyjä on ollut IHAN SAMASSA TILANTEESSA mutta on päättänyt SILTI OLLA LUOVUTTAMATTA ja on JATKANUT TÖIDEN TEKEMISTÄ.  Jos menestyminen olisi helppoa, maailma olisi täynnä menestyneitä ihmisiä. Ole sinä yksi niistä joka EI LUOVUTA, ole sinä yksi niistä joka tekee töitä vaikka kaikki muut pitäisi sinua hulluna. Älä odota pikaista lottovoittoa vaan ymmärrä että jokainen suuri toteutunut unelma koostuu pienistä päivittäisistä askelista, periksi antamattomuudesta ja siitä että unelman toteuttaja ei luovuttanut, vaikka oli hetkiä jolloin se olisi ollut todellakin helpoin vaihtoehto. Helpot vaihtoehdot eivät ole osa unelmien toteuttajien elämää.

Lopuksi

Sinussa on kaikki se mitä tarvitaan unelmasi toteuttamiseen. Olet vahva ja sinussa on uskomattomia supervoimia. Uskalla ottaa 100% vastuu omasta elämästäsi ja siitä mihin suuntaan elämäsi menee. Jos et tee sitä, joku muu tekee sen sinun puolesta. Haluatko jättää elämäsi jonkun muun päätösten varaan? Älä! Ole rohkea, seiso omilla jaloillasi, toteuta oma unelmasi, mikä ikinä se sitten onkaan.

 

Rakkaudella,

 

PS. Jaan facebook livenä tulevan viikon ajan aina yhden näistä vinkeistä järjestyksessä syvemmin. Tervetuloa kuuntelemaan. Ensimmäinen osio löytyy jo sivuilta nauhoitteena. Pääset facebook sivuilleni tästä .

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?