Kymmenen tärkeää kysymystä

Voiko hyvää oloa suunnitella? Kyllä voi. Piste. Jos haluat voida hyvin, on sinun opittava suunnittelemaan ja priorisoimaan. Suunnittelemaan ja priorisoimaan elämääsi asioita, tekemistä ja ihmisiä, jotka juuri sinä haluat elämääsi. Jos et suunnittele ja priorisoi, joku muu tekee ne molemmat puolestasi ja ajaudut huomaamattasi yleisesti hyväksyttyyn elämään. Ja iso ongelma hyvinvointisi kannalta tällöin on se, että se "joku muu" ei sydämessään tiedä mitä sinä oikeasti haluat. Koska kukaan muu ei sitä tiedä. Ainoastaan sinä.

Kun kysyt itseältäsi oikeanlaisia kysymyksiä, on sinun helpompi pysähtyä ja tehdä suunnitelma. Suunnitelma, johon priorisoit oikeanlaisia asioita.

5 ensimmäistä kysymystä 

 1. Jos kirjoitat listan asioista, tekemisestä, ihmisistä, jotka tuo sinulle energiaa, iloa ja hyvää fiilistä, miltä se näyttää?
 2. Jos kirjoitat listan asioista, tekemisestä, ihmisistä, jotka innostaa, inspiroi ja saa sinut unohtamaan arjen huolet ja vastoinkäymiset, miltä se näyttää?
 3. Asioista ja tekemisestä jotka haluaisit elämässäsi vielä tehdä tai saavuttaa?
 4. Ihmisistä, jollaisia haluaisit ympärillesi?
 5. Miltä lista näyttää?

5 ehkä vielä tärkeämpää kysymymystä

 1. No entä sitten, jos teet listan asioista, tekemisestä ja ihmisistä jotka eivät tuo sinulle energiaa eivätkä hyvää fiilistä, päinvastoin?
 2. Jos kirjoitat listan asioista, tekemisestä ja ihmisistä jotka ei innosta sinua, ei saa sinua unohtamaan arjen huolia ja vastoinkäymisiä, ennemminkin lisää niitä?  
 3. Listan asioista joita teet päivittäin ja joita kohti olet nykyisellä toiminnallasi suuntaamassa?
 4. Miltä listasi näyttää?
 5. Jos vertaat edellisiä listoja, kuinka monta yhteneväisyyttä löydät?

Oletko muotissa?

Iso ongelma todellisen aidon oikean hyvinvointimme kannalta on se, että meidät yritetään pienestä asti laittaa tiettyyn muottiin. Sellaiseen muottiin, joka on yleisesti hyväksyttyä. Esimerkiksi:

 • Yleisesti hyväksytty ja hyväksi katsottu harrastus/koulu/koulutus/työ/ura...
 • Yleisesti hyväksi katsottu ruokavalio, vaatteet, ravintolat ja paikat missä käydä, yleisesti hyväksi katsottu ja trendikäs urheilumuoto, matkustuskohteet.
 • Ja sitten se isoin...yleisesti hyväksytyt unelmat. Unelmat autosta, talosta, ja velattomasta omistusasunnosta. Unelmat vakituisesta työpaikasta ja toimeentulon turvasta. 

Yleisesti hyväksytty voi olla jollekin tosi ok, en siis sano että ei olisi. Se voi sattua juuri esimerkiksi sinun kohdalle. Että juuri yleisesti hyväksytty on se, missä sinun kykysi ja intohimosi lähteet kohtaavat maailman tarpeet. Mutta väitän, että todella monelle meistä se ei sitä ole. Väitän, että jokaisen meidän sisällä olevat ainutlaatuiset kyvyt ja lahjat, innostuksen ja inspiraation lähteet,  eivät yleiseen muottiin painamalla pääse koskaan kukoistamaan.

Hyvinvoinnissa puhutaan usein liikunnasta ja ravinnosta, levosta ja kehon huollosta. Ne ovat todella tärkeitä, älä käsitä väärin. Mutta se, että sen lisäksi että huolehdit kehostasi, teet elämässäsi asioita joita oikeasti rakastat, asioita jotka oikeasti sinua innostaa, se että vietät aikaa sinulle oikeasti hyvää tekevien ihmisten seurassa, se että tavoittelet elämässäsi ihan omia unelmiasi, että saat onnistumisen elämyksiä asioissa jotka on juuri sinun juttuja... kaikki nämä ovat niin tärkeitä asioita hyvinvoinnin kannalta. Hyvä olo ei siis lähde pelkästään liikunnasta ja ruokavaliosta. Niistä kumpikaan ei voi tuoda todellista hyvää oloa jos et lisäksi pidä huolta sisäisestä hyvinvoinnistasi priorisoimalla sinulle iloa tuovia asioita ja ihmisiä ja unelmia elämääsi. 

Sinä olet tärkein

Haluan kannustaa sinua ystäväni laittamaan itsesi ykköseksi elämässäsi. Seuraamaan omia intohimojasi. Kulkemaan omaa polkuasi. Käyttämään juuri sinun ainutlaatuisia kykyjä ja lahjojasi. Tavoittelemaan ja onnistumaan juuri sinulle tärkeissä asioissa.Haluan kannustaa sinua uskaltamaan sanomaan EI asioille, tekemiselle ja ihmisille jotka eivät edistä hyvinvointiasi. Ja uskaltamaan priorisoida tilalle asioita, tekemistä ja ihmisiä jotka tekevät sinulle hyvää. Siis oikeasti hyvää.

Uskalla luopua- anna tilaa

Antamatta tilaa sinulle hyvää tekeville asioille, ne eivät elämääsi pääse. Uskalla luopua asioista, tekemisestä ja ihmisistä, jotka ei tee sinulle hyvää. Uskalla tehdä niitä asioita, jotka saavat sinun sydämen laulamaan. Uskalla tehdä niitä riippumatta siitä, mitä muut ajattelevat. Uskalla tehdä niitä riippumatta siitä mikä on yleisesti hyväksyttyä. Älä anna muiden mielipiteiden, odotusten tai toimeentulon turvan viedä sinulta kallisarvoisinta lahjaa, jonka olet saanut, elämääsi. Elämäsi on lahja. Ja sinun paras lahja itsellesi ja rakkaillesi ja paras vastalahjasi elämälle on elää sitä juuri sinuna, parhaimpana versiona sinusta. Minä uskon koko sydämestäni, että se on juuri se, mitä maailma tarvitsee. Sinua, sellaisena kuin aidosti olet. Parasta versiota sinusta. 

Lopuksi

Vastaa kysymyksiin jos et sitä jo tehnyt. Vertaa listoja. Tee tarvittavia muutoksia. Uskalla priorisoida ja suunnitella. Ja uskalla ottaa ohjakset käsiin omassa elämässäsi. Pidä huolta itsestäsi, ystäväni. Maailma tarvitsee sinua. 

 

Rakkaudella, 

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?