Miellyttämisen paradoksi

Haluaisit niin paljon olla muille mieliksi, mutta jotta pystyt siihen,  täytyy sinun tehdä tai sanoa vastoin sitä miten ihan oikeasti haluaisit tehdä tai sanoa? 

Oletko koskaan löytänyt itseäsi tilanteesta, jossa valitset jonkun toisen vaihtoehdon kuin sen minkä oikeasti haluaisit, tai vastaat jotain vaikka tiedät että oikeasti haluaisit vastata jotain ihan muuta? 

 

"Mutta jos teen niin, mitä muut siitä ajattelevat? "

"Jos näytän mitä oikeasti tunnen, mitä muut siitä ajattelevat?"

"Jos valitsen tämän ammatikseni, mitä muut siitä ajattelevat?"

"Jos käytän tälläistä vaatetta, mitä muut siitä ajattelevat?"

"Jos unelmoin tälläisestä asiasta, mitä muut siitä ajattelevat?"

"Jos teen tämän valinnan, mitä muut siitä ajattelevat?"

JNE...

 

Lista on loputon. Ja valitettavan usein lopputulema on se, että valitsemme vaihtoehdon joka miellyttää muita, eikä sitä vaihtoehtoa, joka omasta mielestä oikeasti olisi se mitä haluaisimme. 

Minä uskon, että sitten kun kohtaamme elämämme viimeiset hetket, emme ajettele "olisinpa miellyttänyt vielä enemmän muita", tai "olisinpa miettinyt vielä enemmän mitä muut ajattelevat ja tehnyt valinnat sen mukaan". Minä uskon, että toivomme, että olisimme miellyttäneet enemmän itsejämme. Minä uskon, että onnellisuus lähtee siitä, että uskallamme olla omia itsejämme ja uskallamme tehdä oman näköisiä valintoja ja elää oman näköistä elämää, piittaamatta siitä että jonkun mielestä se ei ole se miten "pitäisi" elää.

Minä uskon, että kun miellytämme elämässä ensisijaisesti itsejämme tekemällä asioita jotka tuovat meille aidosti iloa, kun vietämme aikaa ihmisten kanssa jotka tuovat meille aidosti iloa, kun tavoittelemme asioita joista aidosti unelmoimme, voimme vasta aidosti hyvin. Olen sitä mieltä, että silloin vasta voimme myös aidosti miellyttää muita oikein, olemalla aidosti hyvä ihminen muille. Vasta silloin. Aidosti. Ilosta käsin.

 

 

"Life is too short to waste time waiting for other people's approval on how you live it" | STEVE MARABOLI

 

En siis tosiaankaan tarkoita sitä että muiden miellyttäminen olisi huono asia, vaan nimenomaan sitä, että se aitona itsenään on todella todella tärkeää. Minä uskon, että se kuuluu tehdä aidosti sydämestä käsin, niin että miellytät muita olemalla juuri se mikä oikeasti olet ja tehden juuri niitä asioita joita juuri sinä rakastat. Minä uskon vahvasti että silloin miellytät niitä joiden elämässäsi kuuluukin olla, ilman yrittämistä. Miellyttämällä epäaidosti olematta oma itsesi, pidät elämässäsi ihmisiä jotka eivät elämääsi oikeasti kuulu.

Minä uskon myös, että jos käytämme elämämme siihen, että miellytämme kaikkia, todellisuudessa on yksi ihminen jota emme koskaan miellytä, ja se on me itse. Silloin meiltä puuttuu yksi tärkeimmistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin palasista, aidon oman näköisen elämän aito ilo.

Jotta tästä todellista hyvinvointia estävästä kaikkien miellyttämisen tarpeesta pääsee eroon on ja muuttuu muiden miellyttäjästä itsensä miellyttäjäksi, on tärkeää ymmärtää, että kun olet ihan aito itsesi, et voi miellyttää kaikkia. Tulet ärsyttämään osaa ihmisistä, osa ei ymmärrä sinua, osa ajattelee sinun olevan outo ja se on ok! On rikkaus, että olemme erilaisia. Ei meidän kuulukaan olla samanlaisia, ajatella samalla lailla asioista, tehdä samoja asioita, unelmoida samoista asioista. On rikkaus, että on erilaisuutta, on rikkaus tuntea tunteita, on rikkaus olla elossa omana itsenään. 

Uskalla siis olla SINÄ. Se aito ja ihana itsesi mikä olet. Naura kun sinua naurattaa, itke kun sinua itkettää. Tee asioita, jotka tuo sinulle iloa, vaikka ne jonkun toisen mielestä olisi ihan hölmöjä juttuja. Tavoittele unelmiasi, vaikka ne jonkun toisen mielestä olisivat mahdottomia tai outoja. Tanssi omalla tyylilläsi, vaikka se jonkun mielestä näyttäisi hassulta. Tee työksesi sitä mistä tykkäät, riippumatta siitä onko se sitä mitä jonkun mielestä "pitäisi" tehdä. Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa jotka tekevät sinut iloiseksi. Pukeudu vaatteisiin joihin pukeutuisit vaikka maailmassa ei olisi ketään muita ihmisiä.  Kuuntele musiikkia joka saa sydämesi laulamaan. Ole sinä. Aito ihana sinä. Minä tiedän että sisälläsi on paljon iloa. Iloa, joka kumpuaa siitä, että elät sinun näköistä elämää. Minä uskon että olemalla aidosti sinä teet tästä maailmasta samalla paremman paikan.

 

" I stopped focusing on what other people think  a while a go. If you try to be everything to everyone, you'll only end up totally confused"  | KATY PERRY

 

 

Kiitos kun luit. Se merkitsee minulle paljon.

Muista aina, SINÄ olet tärkein. 

Ps. Tein aiheesta sinulle myös muutaman minuutin videon youtubeen. Käy katsomassa se TÄSTÄ. 

 

 

 

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?