Om shanti: tarina inspiraatiokorusta ja kolme keinoa itsesi voimaannuttamiseen

Tarina siitä mikä on Om shanti ja miten ja mistä löysin sen ja miten se liittyy yhtään mihinkään...

En ole oikein koskaan pitänyt koruista. Ehkä siksi että en ole löytänyt koruja jotka inspiroisivat minua käyttämään niitä. Viisi vuotta sitten olin uupuneena Balilla, Ubudissa, ja löysin ensimmäisen minua inspiroivan korun, ihanan sormuksen jossa luki inspiroiva teksti: Om shanti. Se tarkoittaa rauhan ylistystä ja se oli juuri se mitä silloin tarvitsin elämääni eniten ja siksi siitä tulikin minulle sitten mantra. Ai miksi tarvitsin sitä niin paljon? Juuri ennen Balille lähtöäni olin palanut loppuun ja joutunut sairaslomalle kehon ja mielen burnoutin takia. Tämä on toinen tarina enkä mene siihen sen tarkemmin nyt, mutta lyhyesti: suoritin elämääni ja keskityin muiden auttamiseen niin paljon että unohdin itseni.

Siellä Balilla ja sieltä palattuani sormus oli kädessäni ja joka kerta kun näin sen se muistutti minua mantrasta "Om shanti". Pikkuhiljaa sisälläni alkoi kasvaa ajatus joka muuttui unelmaksi ja sitten visioksi: haluan luoda oman inspiroivan ja voimaannuttavan korusarjan. Halusin koruja, jotka muistuttavat siitä, että minä olen tärkein. Että en enää unohtaisi sitä. Että muistaisin, että ei ole mitään tärkeämpää kuin se, että huolehdin itsestäni. Ennenkuin kerron enemmän tästä unelmasta ja siitä kuinka se on nyt toteutumassa, ja kuinka sinulla on mahdollisuus olla osa sitä, haluan jakaa sinulle ajatuksiani siitä, miksi minun "Om shanti" mantrani on vaihtunut "Sinä olet tärkein" mantraksi ja miksi toivon sitä samaa myös sinulle. 

Miksi sinä olet tärkein?

Ystäväni. Kukaan tässä maailmassa ei ole niin tärkeä kuin Sinä. Kukaan sinun elämässäsi ei ole niin tärkeä kuin Sinä. Kukaan ei myöskään ole samanlainen kuin sinä, sinä olet uniikki. Sinulla on oma lahja, joka sinun on tarkoitus valjastaa käyttöösi. Sinulla on oma intohimosi, omat asiat jotka tuovat sinulle innostusta ja iloa. Ja ne ovat juuri niitä asioita, joita sinun kuuluu tehdä. Teethän niitä?

Joku voisi ajatella, että olen itsekäs puhuessani näin. Kuitenkin, olen täysin koko sydämestäni sitä mieltä, että vaikka kuinka haluaisit tehdä maailmasta paremman paikan auttamalla muita, et pysty siihen, jos et voi itse hyvin. Sinä tulet aina ensimmäisenä. Sinä tulet ensimmäisenä ja sitten vasta muu maailma. Jos et pidä huolta itsestäsi, et voi pitää huolta muista siinä kapasiteetissasi mikä olisi mahdollista ja tarkoitus ja pikkuhiljaa kuppisi tyhjenee.  Tyhjästä kupista kaataminen on mahdotonta.

Olen sitä mieltä, että jos haluat tehdä hyvää tässä maailmassa, jos haluat levittää iloa ja rakkautta ja poistaa vääryyksiä, teet sen parhaiten pitämällä huolta itsestäsi, tekemällä asioita joita rakastat ja olemalla onnellinen. Näin levität rakkautta, iloa ja onnellisuutta ympärilläsi oleville. Ja mitä useammalle ihmiselle pystyt levittämään hyvää, sen paremman paikan tästä maailmasta teet. Yksi kerrallaan. Keskittymällä omaan hyvinvointiimme ja siihen että elämässämme on rakkautta ja iloa, todella annamme hyvän mennä eteenpäin, niin rakkaimmille lähellämme, kuin muulle maailmalle. Olen sitä mieltä, että itsemme ykköseksi laittaminen on tärkein ja isoin lahja minkä voimme rakkaillemme antaa.

Kun puhun tästä asiasta, monet usein hermostuvat minulle, äidit erityisesti. Olen silti tätä mieltä. Ja olen sitä mieltä, että jos sinulla on lapsia, tulee sinun myös silloin erityisesti muistaa itsestäsi huolehtimisen tärkeys. Ollaksesi paras mahdollinen vanhempi rakkaillesi, tulee sinun voida hyvin. Voit hyvin, kun teet asioita joita juuri sinä rakastat. Kun voit hyvin, voit todella myös olla hyvä vanhempi.En siis sano, etteikö rakkaasi olisi sinulle tärkeitä. Ovat, ja juuri siksi sinä olet tärkein.

Usein elämämme matkalla murehdimme myös turhasta, laitamme muiden asiat, tunteet, murheet, unelmat ja ajatukset omiemme edelle. Mietimme toimiessamme ja päätöksiä tehdessämme mitä muut ajattelevat, ja unohdamme itsemme ja ainutlaatuiset omat unelmamme ja arvokkaat oman sydämemme toiveet.

On ok sanoa ei. On ok kieltäytyä. Uskalla sulkea itsesi pois omaan rauhaasi nykypäivän informaatiotulvassa ja ihmisten mitä erilaisempien pyyntöjen ja viestien keskellä. Sinun ei tarvitse olla koko ajan saatavilla. Sinun ei tarvitse koko ajan olla vastaamassa muiden ihmisten pyyntöihin ja toiveisiin. Puhelimen voi joskus myös sulkea. Television voi sulkea. Uskalla sulkea muu maailma pois ja olla itsesi kanssa. Tee itsellesi selkeä visio siitä mitä todella elämältäsi haluat, mikä on todella sinulle tärkeää. 

Itsensä ykköseksi laittaminen ei ole itsekkyyttä, päinvastoin..

Minä tiedän, että sinä olet erityinen. Minä tiedän, että haluat muille hyvää. Muista kuitenkin huolehtia itsestäsi ensin. Koska muuten et voi tehdä muille hyvää, niin hyvää kuin olisi mahdollista. Ja mikä tärkeintä, muuten et voi itse hyvin. Älä anna itsesi kuihtua maailman murheiden tai muiden vaatimusten ja pyyntöjen alle. Uskalla priorisoida itsesi ja hyvinvointisi ja unelmasi ensimmäiseksi. Uskalla ottaa oma elämäsi takaisin itsellesi. Älä tuhlaa elämääsi murehtimiseen tai toteuttaen jonkun toisen unelmaa. Älä myöskään tuhlaa kallisarvoisinta lahjaasi, elämääsi, miellyttäen muita ja samalla satuttaen sydäntäsi. Sinun on tarkoitus iloita elämästä ja tehdä asioita joita sinä rakastat. Sinun on tarkoitus tehdä maailmasta parempi paikka olemalla Sinä, arvostamalla itseäsi ja tekemällä asioita jotka tekevät juuri Sinut onnelliseksi.

Uusi mantra Om shantin tilalle

"Om shanti" oli alkua paranemiseni polulle. Ja siitä mantrani muuttui omien oivallusteni kautta "Sinä olet tärkein" mantraksi. Ymmärsin, että ainoastaan huolehtimalla itsestäni, ja muistamalla että olen tärkein, löydän sen mitä oikeasti tarvitsen, sen että minä voin hyvin. Ja silloin sain ajatuksen koruista, missä lukisi minulle muistutus: "Sinä olet tärkein". Syntyi unelma korusta, joka muistuttaisi minua siitä.  

Ja nyt, viisi vuotta sen jälkeen ensimmäinen koru on valmis. Se on valmistettu hopeasta ja aidoista, värjäämättömistä ruusukvartseista. Ruusukvartsi on rakkauden kivi. Ja korussa lukee tietysti: Sinä olet tärkein. Valmistimme korut  käsityönä yhdessä korumuotoilija Varpu Satolan kanssa. Jokainen koruista on uniikki ja niitä on tehty yhteensä vain 50 kpl joista yksi on minun. Jokaiseen koruun on sisällytetty iso annos rakkautta ja voimaa. Visioni on, että kun laitat korun ranteeseen, se muistuttaa sinua joka ikinen päivä: Sinä olet tärkein.

 

Haluaisitko sinä itsellesi ensimmäisten joukossa Sinä olet tärkein- korun?

Korukokoelma tulee kasvamaan ja päivittymään aina muutamalla uudella korulla vuodessa. Jokaista korua tehdään vain pieni erä ja jokainen koru on uniikki. Koruihin liittyy myös vahvasti hyväntekeväisyys ja vähäosaisten lasten auttaminen. Sinä olet tärkein- korut tulevat myyntiin virallisesti kesäkuun 24 pvä, syntymäpäivänäni. 5 vuotta sitten, 30 vuotiaana, lupasin itselleni että laitan itseni ykköseksi. Se ei ollut helppoa ja matkan varrella on ollut vaikeita hetkiä ja mutkia. Mutta paljon on muuttunut elämässäni sen jälkeen. 24.6 täytän 35. Olen ikuisesti kiitollinen Om shanti sormuksesta jonka löysin Balilta ja jonka jälkeen aukesi uusi kirja elämässäni. Uusi kirja täynnä tyhjiä sivuja, joihin olen omaa tarinaani kirjoittanut. Omia unelmiani ja oman näköistäni elämää. Koska minä olen tärkein.

Jos sinusta tuntuu, että tämä koru olisi sinulle sellainen, että todella tarvitset sitä, haluan antaa sinulle mahdollisuuden tilata sen itsellesi edullisemmin ennen virallista julkaisupäivää. Korun myyntihinta on 122€. Minä uskon rakkauteen ja hyvään. Ja uskon vahvasti, että nämä 49 korua jotka näistä viidestäkymmenestä on jäljellä (yksi on minun), on tarkoitettu tietyille ihmisille.  Jos todella koet tarvitsevasi sen, jos koet olevasi yksi niistä joka tarvitsee sitä yhtä paljon kuin minä sitä tarvitsin ja tarvitsen edelleen,  niin laita minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] otsikolla: Sinä olet tärkein,  ja kerro miksi juuri sinä haluaisit korun. Jos sinä olet yksi niistä joka sitä palavasti oikeasti haluaa, saat sen erityiseen ennakkomyyntihintaan 89€, koska SINÄ olet tärkein. 

 

Ja sitten, ne kolme vinkkiä itsesi voimaannuttamiseen

1. ÄLYPUHELIN

Vaikka en niin paljon puhelimesta pidäkään, ja siitä kuinka paljon ne elämäämme hallitsevat, on älypuhelimissa mielestäni myös monia hyviä puolia oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Jos sitä vain osaa käyttää oikein..! Mitä jos kokeilisit tätä: laita puhelimesi muistutuksiin teksti ”Sinä olet tärkein”. Laita muistutus hälyttämään 2-3 kertaa päivässä toistuvasti viikon ajaksi tai jatkuvaksi muistutukseksi ja seuraa miten se vaikuttaa tilanteisiin joita päivien aikana kohtaat.

2. KONKREETTINEN MUISTUTTAJA

Hommaa itsellesi joku koru tai joku muu konkreettinen muistutus, joka on kokoajan mukanasi, vaikka vanhanaikaisesti naru rusetille sormeen, ja pidä sitä itsellesi merkkinä siitä että sinä olet tärkein. Anna sen mantran olla siinä korussa/narussa vaikka sitä ei siinä lukisikaan, ja joka kerta kun näet/huomioit  korun tai narun, anna sen muistuttaa sinulle siitä että Sinä olet tärkein.

3. KUKAT

Osta itsellesi kukkia. Joka viikko. Vaikka vain yksi ihana kukka. Koska olet todellakin sen arvoinen.  Ja laita se maljakkoon muistuttamaan sinua siitä että Sinä olet tärkein. Joka kerta kun kuljet sen ohi ja näet sen, muistuta itsellesi että SINÄ olet tärkein.

Lopuksi

Ystäväni. Itsensä ykköseksi asettaminen ei ole itsekkyyttä, päinvastoin. Opettele sanomaan ei, arvosta itseäsi, kuuntele sydäntäsi ja seuraa unelmaasi. Vietä aikaa ihmisten kanssa jotka tekevät sinut iloiseksi, pidä huolta itsestäsi, aseta itsesi ykköseksi omassa elämässäsi. Elämä on Sinua varten. Sinä olet tärkein.

 

 

Rakkaudella,

 

 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?