Vappu Pimiä ja 11 vahvan naisen ominaisuutta (jotka on SINUSSA)

 

Minä uskon, että meissä naisissa on todella paljon ihan sellaista erityistä voimaa. Minä uskon siihen, että me naiset pystymme muuttamaan maailmaa vahvuudella ja herkkyydellä, jotka meissä on samanaikaisesti. Minä uskon, että jokaisen meistä sisällä asuu vahva nainen. Joillain meistä se on piilossa johtuen kokemuksista, vastoinkäymisistä ja haasteista jotka ovat painaneet sen piiloon.  Ja joillain meistä se on vahvasti esillä johtuen ihan samankaltaisista kokemuksista, vastoinkäymisistä ja haasteista jotka ovat taas puolestaan nostaneet vahvan naisen esiin.  Usein kokemukset ovat samankaltaisia, vaikka lopputulema onkin erilainen. Ja niiden, jotka ovat voimaantuneet vastoinkäymisistä tehtävä on auttaa myös muita voimaantumaan niistä, niin minä ajattelen. 

 

"Empowered women empower women"

 

Vahva nainen ei minulle tarkoita kovaa tai kylmää naista, päinvastoin. Vahva nainen tarkoittaa rohkeaa ja positiivista unelmiensa seuraajaa, joka on käynyt läpi haasteita ja löytänyt niistä vahvuutensa ja omalla esimerkillään inspiroi myös muita. Olen sitä mieltä, että maailma tarvitsee tälläisiä vahvoja positiivisia unelmiensa seuraajia enemmän. Ja minun missioni on olla sellainen. Missioni on auttaa sinua löytämään sinun oman voimasi, sinun oman version vahvasta naisesta, joka on sinussa. Mielestäni yksi paras tapa voimaantua on kuulla voimaannuttavia tarinoita muilta naisilta.  Ja kun ajatus siitä, että haluan kirjoittaa ja puhua vahvoista naisista voimaannuttaakseni sinua löytämään sinun voimasi syntyi, en voinut ajatella ketään muuta parempaa esimerkkiä kuin Vappu Pimiä.  Ja siksi haluan kirjoittaa sinulle Vapusta. 

Vappu Pimiä. Olet varmasti kuullut tai nähnyt Vapun lehdessä tai televisiossa. Olet varmasti antanut itsellesi muodostua mielipiteitä ja mielikuvia vaikka et tuntisi häntä henkilökohtaisesti ollenkaan, eikö vain? Näin usein teemme. Muodostamme oman mielipiteemme ihmisistä joita emme tunne ja perustamme sen ihan vain siihen mitä jostain kuulemme, kokematta sitä itse. Mitä nimi Vappu Pimiä sinulle merkitsee? Millaisia mielikuvia sinulle herää mieleen? Millaisia tunteita ja ajatuksia?

Tässä minun mieleeni heräävät asiat ja sanat:

 • periksiantamaton
 • esimerkillinen
 • inspiroiva
 • luotettava
 • rehellinen
 • sydämellinen
 • herkkä
 • rohkea
 • avulias
 • positiivinen
 • vahva nainen. 

 

"The women whom I love and admire for their strength did not get that way because shit worked out. They got that way because shit went wrong and they handled it. They handled it in a thousand different ways on a thousand different days, but they handled it. Those women are my superheroes"

 

Vappu on mielestäni todella upea esimerkki vahvasta naisesta. Naisesta, joka on kokenut paljon haasteita ja oppinut niistä. Naisesta, joka periksiantamattomasti seuraa omia unelmiaan ja kuuntelee intuitiotaan. Naisesta, joka inspiroi muita naisia.

Kun nainen löytää sisältään oman vahvan naisensa, hän on menestyjä. Vahvan menestyneen naisen menestyksen salaisuus on periksiantamattomuus ja positiivisuus. Ja juuri nämä ovat ominaisuuksia, jotka usein herättävät muissa naisissa joko kunnioitusta tai kateutta. Ja valitettavan usein kateus on se yleisempi reaktio. Kun vahva nainen menestyy, halutaan usein ajatella hänellä käyneen vain tuuri. "Hyvähän hänen on" on yleinen lause, jolla yritetään selittää itselle sitä, että itse ei pystyisi samaan koska kyse on vain tuurista. Vaikka todellisuudessa kyse on siitä että itse ei uskalla yrittää, että itse ei ole valmis tekemään sitä työmäärää mikä unelmien toteuttamiseen vaaditaan. On vaikeaa myöntää sitä, että vahva nainen on tehnyt todella paljon töitä saavuttamansa tilanteen eteen. Että vahva nainen on hypännyt mukavuusalueensa ulkopuolelle enemmän kuin suurin osa naisista yhteensä, riskeerannut kaiken, joutunut kuunnella epäilijöitä ja haukkujia, kohdannut selkään puukottajia, epäonnistunut ja kaatunut mutta noussut ylös ja ottanut oppinsa ja jatkanut silti, POSITIIVISENA. Että vahva nainen on rohkea oman tiensä kulkija joka ottaa 100% vastuun omasta elämästään eikä kuuntele tekosyitä. Että vahva nainen ei syytä ulkopuolisia olosuhteita eikä muita ihmisiä vaan ymmärtää että kaikki on itsestä kiinni. Hän luo itse auringonpaisteen sateen keskelle. Hän on itse se muutos minkä haluaa maailmassa nähdä eikä odota sitä muilta. 

" A wise girl knows her limits.

A smart girl knows she has none."

 

Tapasin itse Vapun ensimmäistä kertaa lokakuussa 2013, kun hän tuli personal training valmennukseeni. Treenasimme yhdessä kolmen kuukauden ajan lähes viikottain ja sen jälkeen vielä pitkään säännöllisesti. Se mitä silloin opin Vapusta, oli että hän todella tekee sen mitä sanoo. Hän ei anna periksi ja hänellä ei ole tekosyitä. Kunnioitin silloin jo näitä piirteitä paljon, erityisesti koska työssäni valmentajana tiesin että ne eivät ole itsestäänselvyyksiä, päinvastoin. Suurin osa meistä tietää mitä tehdä, mutta ei tee. Suurin osa meistä asettaa itselleen lupauksia, joita ei pidä. Vappu on esimerkki naisesta, joka tekee sen mitä lupaa eikä keksi tekosyitä, vaikka niitä olisi hänen tilanteessaan helppo keksiä. Vappu oli valmennuksessani esimerkki naisesta, joka löytää treenille ja terveelliselle ruokailulle aikaa, vaikka mukana kulkee 24/7 ihan pieni sylilapsi ja töitä ja kiirettä on enemmän kuin monilla naisilla yhteensä. Vappu oli valmennuksessani esimerkki siitä, kuinka KAIKKI on kiinni priorisoinnista.

Valmennuksen aikana ja sen jälkeen olen saanut seurata sivusta Vapun elämää ja kaikkea sitä mitä on tapahtunut. Olen saanut nähdä, kuinka ääneen sanotut unelmat ovat toteutuneet ja kuinka periksiantamattomuus, positiivisuus ja kova työ palkitaan. 

Syksyllä sain Vapun puhumaan tiimilleni järjestämääni tapahtumaan oman tarinansa. Kutsuin Vapun paikalle, koska halusin mahdollisimman monen naisen kuulevan hänen tarinansa ja sen, miten paljon periksiantamattomuutta ja rohkeutta se sisältää. Sen, että ei olemassa oikotietä unelmien toteutumiseen. Sen, että unelmien toteutuminen on mahdollinen ihan jokaiselle jos on valmis ottamaan 100% vastuun omasta elämästään ja sen suunnasta. Tiedän, että Vapun tarina tapahtumassa pysäytti monet ajattelemaan. Ajattelemaan sitä, että mikä tahansa on mahdollista. Ajattelemaan sitä, että itsessä, jokaisessa meistä, on suunnaton määrä voimaa jos uskaltaa vain ottaa sen esiin ja lopettaa tekosyiden selittelyn itselle.  Toivon, että tämä kirjoitus saisi sinulle vahvuutta ottaa oma vahva naisesi esiin, koska se on sinussa. Ja sinua tarvitaan! Maailma tarvitsee lisää Vapun kaltaisia rohkeita, vahvoja ja positiivisia naisia, suunnan näyttäjiä. Maailma tarvitsee vahvoja naisia, jotka seuraavat omia unelmiaan ja luovat samalla uskoa muille. 

"Be the kind of a woman that makes other women want to up their game" 

 

Maailma tarvitsee vahvoja naisia. Siirrytään nyt lopuksi Vapusta sinuun. Sinussa nimittäin on kaikki se vahvuus mitä tarvitaan omien unelmien toteutumiseen. Sinussa on. Piste.

Inspiroituneena Vapusta kokosin kasaan vahvan naisen yksitoista ominaisuutta. Arvioi itsesi jokaisen kohdalla asteikolla 1-10. (1=en juuri ollenkaan tälläinen, 10=täysillä tälläinen). Kaikki kohdat, joihin vastaat alle 8, on ominaisuuksia, jotka on sinussa mutta joita sinun kannattaa vahvistaa ja harjoittaa. Jokainen ominaisuus on sinussa! JOKAINEN OMINAISUUS ON SINUSSA! Et vain ole käyttänyt niitä ja siksi ne ovat hukassa. Tai kohtaamasi vastoinkäymiset ja haasteet ovat saaneet sinut piilottamaan vahvan naisesi. Mutta usko minua, sinä olet vahva nainen. Minä uskon sinuun. Ota 100% vastuu elämästäsi. Keskity ja harjoittele. Kaadu ja nouse vahvempana. Sinä pystyt, SINÄ olet vahva nainen!

 1. Positiivisuus. Vahva nainen näkee kaikessa aina positiivisen puolen. Vahva nainen osaa kääntää tilanteen kuin tilanteen positiiviseksi ja uskoo hyvään.
 2. Periksiantamattomuus. Vahva nainen ei luovuta. Hän ymmärtää, että päästäkseen tavoitteeseen on läpikäytävä haasteita. Hän ymmärtää haasteiden ja vastoinkäymisten merkityksen ja oppii niistä. Hän ymmärtää, että vastoinkäymiset eivät ole sitä varten, että luovutetaan, vaan sitä varten, että niistä opitaan ja tullaan vahvemmiksi.
 3. 100% vastuu omasta elämästä. Vahva nainen ei syytä ulkopuolisia asioita, olosuhteita tai ihmisiä omasta tilanteestaan vaan ymmärtää että hän on itse vastuussa omasta elämästään ja omista valinnoistaan. Vahva nainen ei selittele turhia tekosyitä,vaan  katsoo itseään peiliin ja toimii. 
 4. Valittamattomuus. Vahva nainen ei valita. Hän ymmärtää, että joko asialle tehdään jotain tai hyväksytään se sellaisena kuin se on. Hän ymmärtää, että valittaminen ei auta ketään eikä mitään ja se on aivan turhaa.
 5. Rohkeus. Vahva nainen on rohkea. Hän uskaltaa tehdä asioita, jotka on oman mukavuusalueen ulkopuolella ja tekee niitä usein. Hän ymmärtää, että unelmat toteutuvat oman mukavuusalueen ulkopuolella ja hyppää rohkeasti uusiin haasteisiin. 
 6. Itsensä kehittäminen. Vahva nainen ymmärtää, että ei ole koskaan valmis ja on  aina valmis oppimaan. Hän haastaa itseään ja ajatteluaan ja haluaa oppia uutta ja kehittää itseään jatkuvasti. 
 7. Intuitioon luottaminen. Vahva nainen luottaa intuitioonsa ja uskaltaa rohkeasti seurata sydäntään, vaikka oman "järjen" ja muiden ihmisten mielestä se ei olisi järkevää.
 8. Itsensä ykköseksi laittaminen. Vahva nainen ymmärtää, että kaikki lähtee siitä, että huolehtii itsestään. Hän ymmärtää, että pysymällä itse elinvoimaisena ja inspiroituneena, hän voi olla sitä myös muille. Hän rakastaa elämää ja sitä, että pystyy nauttimaan joka hetkestä tehden asioita jotka tuo itselle energiaa.
 9. EI:n sanominen. Vahva nainen osaa sanoa ei asioille ja ihmisille, joiden hän tietää tekevän itselleen huonoa. Hän vastaa myöntävästi asiohin, jotka vievät hänet kohti hänen unelmiaan tai jotka tuovat hänelle iloa ja inspiraatiota.Vahva nainen ymmärtää ympäröivien ihmisten merkityksen. Hän antaa aikaa ja arvostusta ihmisille, jotka ovat sen arvoisia. Hänen lähipiiri on hänelle arvokas ja se koostuu inspiroivista ihmisistä jotka haastavat häntä olemaan entistä parempi ihminen. Hän ei miellytä kaikkia eikä yritä olla kaikkea kaikille. Hän on tarkka siitä, kenen kanssa hän aikaansa viettää.
 10. Muihin vertaamattomuus. Vahva nainen ei vertaa itseään muihin.Hän on sitäpaitsi niin keskittynyt omien unelmiensa seuraamiseen, ettei hänellä ole sellaiseen edes aikaa. Hän ymmärtää olevansa ainutlaatuinen omana itsenään ja hän on 100% oma itsensä ja löytää omasta itsestään vahvuutensa ja keskittyy niihin.  Ainoa ihminen, johon vahva nainen itseään vertaa on itseensä eilen. Vahva nainen pyrkii olemaan parempi versio itsestään, ei parempi kuin muut. 
 11. Lupausten pitäminen itselle. Vahva nainen pitää itselleen asettamista lupauksista kiinni. 

 

Arvioi itsesi näissä kymmenessä kohdassa ja tee tästä vuodesta 2018 sinun vuosi. Sinussa on voimaa, sinussa on rohkeus, sinä olet ainutlaatuinen yksilö. Sisälläsi on todella vahva nainen ja tämä on Sinun elämä. Haasta itsesi nostamaan jokainen näistä kohdista vähintään numeroksi 8 ja katso miten elämäsi muuttuu. Minä uskon sinuun. Minä tiedän että SINÄ olet vahva. SINÄ olet ainutlaatuinen. SINÄ olet vahva nainen.

 

 

 Rakkaudella, 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?