Kymmenen vinkkiä ystävyyteen

Olen sitä mieltä, että huolehtimalla itsestämme annamme parhaan lahjan ihmisille joista välitämme. Annamme parhaan lahjan ystävillemme ystävänpäivänä ja jokaisena muuna päivänä.

Mielestäni ei ole mitään tärkeämpää ystävyyttä kuin aito, kunnioittava, arvostava ja rakastava ystävyys itsensä kanssa. Olen sitä mieltä että kaikki lähtee siitä. Uskon vahvasti, että se on elämämme tärkein ystävyyssuhde. Uskon, että se on perusta aidoille ihmissuhteille muiden kanssa. Se, että kun me pidämme huolta itsestämme, voimme vasta silloin olla parhaita versioita itsestämme myös muille. Vasta silloin voimme olla parhaita ystäviä ystävillemme. Vasta silloin voimme rakentaa aidon, kunnioittavan, rakkaudellisen ystävyyssuhteen. 

 Olen sitä mieltä että meillä on elämässämme valoja, ne on niitä ihmisiä, jotka saavat auringon paistamaan pilvisenäkin päivänä ja joiden seurassa voimme olla juuri sellaisia kuin olemme ja juuri se on se juttu. Nämä valot ovat ihmisiä jotka saavat meissä esiin parhaimman version itsestämme. Nämä valot ovat niin arvokkaita, niin arvokkaita. Ja juuri näiden valojenkin takia meidän tehtävä on huolehtia itseistämme, jotta pystymme antamaan elämämme valoille takaisin aitoa rakkaudellista ystävyyttä.

Olen sitä mieltä, että meidän jokaisen tehtävä on tehdä töitä näiden valojen eteen, eikä niitä saa ottaa itsestäänselvyytenä. Elämä on lyhyt ja vuodet menevät nopeasti. On meistä itsestämme kiinni, miten monta ikimuistoista hetkeä luomme tärkeiden ystäviemme kanssa, niiden jotka ovat elämämme valoja. Ja on meidän tehtävä osoittaa rakkautta ja kunniotusta valoillemme.

Tässä kymmenen vinkkiäni siihen,  miten voit antaa parhaan lahjan ikinä ystävällesi/ystävillesi ja olla vuonna 2018 paras ystävä IKINÄ. Kaikki lähtee sinusta.

  1. Kirjoita lista asioista joita rakastat ja jotka tuovat sinulle ILOA, aikatauluta niistä vähintään yksi joka ikiseen päivääsi.
  2. Sano EI asioille ja ihmisille jotka eivät lisää hyvinvointiasi tai auta sinua kohti unelmiasi.
  3. Seuraa intohimojasi ja toteuta itseäsi, priorisoi ajankäyttösi niin että saat seurata omia unelmiasi.
  4. Pidä huolta terveydestäsi. Priorisoi itsellesi aikaa liikkua, syödä hyvin ja levätä. 
  5. Aseta itsesi ykköseksi. Pidä ensisijaisesti huoli siitä että kuppisi on täynnä ennenkuin kaadat siitä muille. Pidä ensisijaisesti huolta siitä, että happinaamari on omilla kasvoillasi ennen kuin autat muita. Ja mikä tärkeintä, priorisoi kenelle kupistasi kaadat ja kenelle happinaamarin annat. Et voi pelastaa kaikkia, et vaan voi. Tiedän että haluaisit mutta jos teet niin, oma kuppisi on tyhjä ja elät hapettomassa tilassa etkä voi hyvin. Tällöin teet karhunpalveluksen itsellesi mutta myös elämäsi valoille. Ole täytenä kuppina elämäsi valoille kun he tarvitsevat täyttöä omaansa, huolehdi itsestäsi. Ole happinaamari elämäsi valoille kun he tarvitsevat happea, huolehdi itsestäsi. Älä tuhlaa kuppisi sisältöä äläkä arvokasta happeasi sellaisiin, jotka eivät sitä ansaitse. 
  6. Aikatauluta tärkeiden ystäviesi kanssa ystäväpäiviä reilusti etukäteen ja todella olkaa toistenne seurassa kiireettömästi. Kerran viikossa? Kerran kuukaudessa? Kerran vuodessa?Tehkää jotain kivaa yhdessä, jotain mikä tuo juuri teille iloa, mikä teitä yhdistää? Mistä molemmat tykkäätte? Pysähdy ystäväsi kanssa sen ääreen, mikä teitä yhdistää? Ei se, että näette usein vaan se, että kun näette, yhteinen aikanne on iloista ja laadukasta, että todella voitte nauttia toistenne seurasta kiireettä ja tehdä yhdessä ikimuistoisia hetkiä.
  7. Kun olet ystäväsi seurassa, laita puhelimesi äänettömälle ja pois näkyviltä. Pidä se siellä. Tämä on todella tärkeä asia, jolla osoitat kunnioitusta ja sitä että oikeasti välität ystävästäsi ja yhteisestä hetkestänne. Usko minua, 
  8. Kun olet ystäväsi seurassa, kuuntele. Anna ystävällesi lahja jonka liian harva saa liian harvoin nykypäivänä, anna hänen tulla kuulluksi. Kuuntele sydämellä, keskity ystävääsi yrittämättä itse kertoa omia asioitasi väliin. 
  9. Päätä tänä vuonna tehdä ystäväsi iloiseksi usein, ei vain ystävänpäivänä. Aikatauluta omiin rutiineihisi säännöllisesti päivä, jolloin muistat ystäviäsi, niitä aitoja ja oikeita ystäviäsi, valojasi,  ja kerrot heille kuinka tärkeitä he ovat. Se voi olla viesti, se voi olla kortti, se voi olla mitä vaan. Kerran viikossa? Ainakin kerran kuukaudessa.
  10. Elämä on lyhyt. Ystävyys on kallisarvoinen asia ja sitä ei voi ottaa itsestäänselvyytenä. Valot ystävänä ovat ainutlaatuisia ja niin arvokkaita. Mitä asioita sinulle on bucket listallasi? Asioita joita haluat vielä tehdä ja nähdä kun olet elossa? Älä enää odota, vaan lisää omalle bucket listallesi joku yhteinen iso asia jonka sinä ja ystäväsi haluatte tehdä vielä tämän elämän aikana yhdessä, ja alkakaa suunnittelemaan sitä ja toteuttakaa se. SINÄ voit olla se joka aikaansaa sen toteutuksen. Ole se! Koskaan ei ole liian myöhäistä luoda ikimuistoisia hetkiä yhdessä. Mutta muista ystäväni, koskaan ei ole todellakaan myöskään liian aikaista, päinvastoin. Elä on lyhyt ja elämä on nyt. Elämä on kokemuksia. Irrottaudu arjesta, sinun ja ystäväsi puolesta ja ota tämä asiaksesi. Tarvitaan sinut, sinä joka teet päätöksen ja toimit.  Älä anna vuoden taas mennä vaan. Tee päätös ja luo kokemuksia yhdessä rakkaidesi kanssa. 

 

Lopuksi, haluan vielä palata siihen, että Sinä Olet Tärkein. Anna itsellesi arvostusta ja rakkautta. Sinulla on suuri sydän. Olet päässyt tähän asti, ole ylpeä itsestäsi. Älä odota itseltäsi täydellisyyttä ja hyväksy virheet, ne kuuluu meille jokaiselle. Ja vielä, muista että olet paljon vahvempi kuin uskotkaan.

 

Hyvää ystävänpäivää ystäväni. 

Tilaa uudet postaukset suoraan sähköpostiisi! 

Tilaa blogi
Close

50% Complete

Mihin sähköpostiosoitteeseen haluat että lähetän sinulle blogipostaukseni?