Maailman ihanin puuro✨🥣

aamiainen elinvoima hyvinvointi resepti Jun 12, 2024

Tätä reseptiä on kyselty paljon ja niin pitkään.. ja tässä se nyt vihdoin on: maailman ihanin puuroresepti.Teen tätä puuroa  niin asuntoautossa kuin mökillä asuessakin. Syön tätä puuroa aamupalaksi, mutta joskus myös iltaisin. Rakastan puuroja, mutta tämä on ihan suurin ykkössuosikkini. (kakkosena tulee joulun riisipuuro, mutta sitä syön vain jouluna ja varmaan siksi se maistuukin niin ihanalle silloin ) Tämä puuro valmistetaan hirssihiutaleista ja laitan joukkoon myös kananmunaa. Täytteet joilla koristelen puuron vaihtelevat, mutta jos hirssihiutaleet on loppu, en yleensä tee puuroa ollenkaan. Ykkössuosikkini on hirssi, johtuen sen ravintoarvoista, mausta ja mikä tärkeintä: emäksisyydestä ja vatsaystävällisyydestä. 

Miksi juuri hirssi?

Hirssi on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita ja se on myös luontaisesti gluteeniton! Hirssi on ravintoarvoiltaan siis superhyvä vilja mutta yksi asia siinä on ihan ylitse muiden, se on nimittäin helposti sulavaa ja mikä parasta emäksistä toisin kuin monet viljat! Hirssi on vatsaystävällistä ja toimii usein niillekin, joilla viljat muuten oireilee. Siksi suosittelen hirssipuuroa ihan kaikille kokeiluun. Jos et ole vielä kokeillut, niin KOKEILE! Saatat yllättyä! Hirssipuuro tekee hyvää! 💗

Mitä puurossa on ja miten se tehdään?

Mun aamupuuro on tehty oikeastaan aina hirssihiutaleista ja vedestä usein mukana myös siemeniä ja kypsennän joukkoon myös kananmunaa. Päällä on lähes aina nokare voita/gheetä, taatelia ja pähkinävoita ja lisäksi usein marjoja ja/tai banaania, joskus avokadoa, pähkinöitä ja kookoshiutaleita.

Tarvitset peruspuuroon siis ainakin

 • Hirssihiutaleita 
 • Vettä
 • Kananmunia
 • Suolaa
 • Medjool taatelia
 • Voita (tai gheetä tai ladukasta oliiviöljyä)

Lisäksi suosittelen: 

 • Auringonkukan- ja pellavansiemeniä
 • Manteli tai maapähkinävoita
 • Banaania/avokadoa/marjoja

Ja vielä ekstrana:

 • Pähkinärouhetta/kookoshiutaleita 

Valmistusohjeet⭐️

👩‍🍳 Puuro valmistuu  yksinkertaisesti näin:

 1. ✨Valmista puuro veteen hirssihiutaleista. 1:2 annostus (hiutaleet:vesi). Useimmissa hirssihiutaleissa hyvä hiutalemäärä on 1,5dl/hlö. Lisää joukkoon halutessasi 1rkl siemeniä/annos. (Pellava/auringonkukka/chia). Hämmennä puuroa koko valmistuksen ajan!Hiutaleista riippuen valmistusaika on 3-10 minuuttia.
 2. ✨Kun hiutaleet alkaa sekoittua veteen niin, että puurosta tulee puuromaista, lisää joukkoon 1 kananmuna/annos ja sekoita hyvin vielä hetken aikaa ja anna sitten puuron hautua pois liedeltä muutaman minuutin ajan.
 3. ✨ Annostele lautaselle/lautasille. Laita puuroon keskelle voisilmä (tai gheesilmä/loraus laadukasta oliiviöljyä)
 4. ✨Pilko medjool taatelia puuron päälle makeutukseksi (0,5-1 taateli/annos)
 5. ✨Koristele lisäksi haluamillasi marjoilla ja/tai banaanilla/avokadolla
 6. ✨Valuta vielä päälle hieman (tai vähän enemmän🤫😋) mantelivoita tai muuta haluamaasi pähkinävoita
 7. ✨Jos haluat, ripottele pähkinärouhetta/kookoshiutaleita vielä vikaksi päälle.
 8. ✨ Sitten se kaikista tärkein: NAUTI kiireettä herkutellen joka lusikallisesta💗

 

Huomioitavaa ja lisäohjeita⭐️

🥣 Hirssihiutaleiden määrä ja suhde veteen vaihtelee hieman riippuen hirssihiutaleista. Ranskasta hiutaleet ostaessani suhde on selkeäsi 1:2 ja valmistan minulla ja puolisolleni puuron 3 dl hiutaleita ja 6 dl vettä suhteella. Suomessa käytän Urtekramin hiutaleita ja niissä meidän aamupuuroon menee 3dl hiutaleita ja noin 5 dl vettä, eli vettä vähän vähemmän. Suosittelen laittamaan ensin vähän vähemmän kuin 1:2 ja lisäämään siinä vaiheessa jos näyttää siltä, että puuro paksuuntuu liikaa.

🥣 Puuroa voi toki veden lisäksi jatkaa myös esimerkiksi mantelimaidolla jos haluaa. On hyvä huomioida, että myös kananmunan lisääminen joukkoon tuo puuroon hieman lisää nestettä. Eli lisää lisäneste vasta kananmunien jälkeen. 

🥣 Jatkuva sekoitus on todella tärkeää. Hämmennä koko valmistuksen ajan puuroa, tällöin hirssin mausta tulee pehmeä. Hirssihiutaleista puuro valmistuu hämmentäen 3-10 minuutissa. Olen huomannut, että Suomessa käyttäessäni Urtekramin hiutaleita, aika on noin 5 minuuttia. Ja sen jälkeen kananmunat joukkoon ja vielä hieman hämmennystä jonka jälkeen haudutus. Tärkeintä on, että hämmennys ja keittoaika on tarpeeksi pitkä, jotta hirssin mausta tulee ihanan pehmeä. 

Aamiainen on tärkeä osa päivää ja elinvoima on mulle todella tärkeä juttu. Haluan että se mitä syön, todella ravitsee kehoani. Rakastan sitä kun saan aamulla herkutella tällä puurolla. Kun joukkoon lisää hyvät rasvat ja kananmunaa ja paljon marjoja, saa todella monipuolisen ja kattavan ja elinvoimaa antavan mutta herkullisen aterian josta ei voi tulla kuin hyvä mieli. Tämä puuro sopii sulavuutensa ansiosta toki erittäin hyvin myös iltapalaksi. Silloin kun teen puuron illalla, laitan vähemmän täytteitä ja syön pienemmän annoksen. Pyrin aina iltaisin pitämään noin 3 tuntia väliä ateriasta ennen nukkumaanmenoa , jotta unenlaatu ei häiriinny ruoansulatuksesta. Ja jos syön päivällisen lisäksi vielä erikseen iltapalan, tällainen hyvin sulava ravinteikas puuro on valintani. 

Ihanaa jos kokeilet ja olisi ihan mahtavaa jos säkin tykkäät ja saat tästä reseptistä iloa ja inspiraatiota elinvoimaisiin aamuihin! Olisi ihana kuulla sun puurokokemuksista ja nähdä kuvia sun aamupuurosta kun kokeilet ja vaikka aina kun teet tätä reseptiä. Tägää mut Instagramissa julkaisuusi (@bypeppiina ) tai laita kuva inboxiin ja kerro miltä maistui! 

Ihania aamupuurohetkiä✨🥣

 

 

Hei, kirjaudu postituslistalleni! 

Saat inboxiin minulta elinvoimaiseen elämään rohkaisevaa postia. 

Syöttämällä sähköpostiosoitteesi myönnät, että altistut vapaaehtoisesti inspiraatiolle ja rohkaisulle elinvoimaiseen elämään ja suostut ottamaan täyden vastuun mahdollisesta lisääntyvästä energiasta, ilosta ja inspiraatiosta elämässäsi.

Hei, kirjaudu postituslistalleni! 

Saat inboxiin minulta elinvoimaiseen elämään rohkaisevaa postia. 

Syöttämällä sähköpostiosoitteesi myönnät, että altistut vapaaehtoisesti inspiraatiolle ja rohkaisulle elinvoimaiseen elämään ja suostut ottamaan täyden vastuun mahdollisesta lisääntyvästä energiasta, ilosta ja inspiraatiosta elämässäsi.

Takaisin alkuun